Zo ga je goed met zomertijd om bij je kinderen
- Redactie
- in Kinderen
- 0
- 1028
- 24/03/2023
De zomertijd gaat dit weekend weer in! De een merkt hier veel van, terwijl de ander gewoon doorslaapt. Kindjes zijn precies hetzelfde. Heeft jouw kindje last van het ingaan van de zomertijd en wil jij graag de schade zo beperkt mogelijk houden? Lees dan verder!
Uurtje slaap missen
Persoonlijk vind ik zomertijd helemaal niks. Ik ben erg gesteld op mijn slaap en vind het erg jammer als ik dat ene uurtje moet missen. Kinderen, al vanaf jonge leeftijd kunnen hier ook last van hebben.
Sterk bioritme
Kinderslaapcoach Geertje van Heeswijk vertelde aan het AD: ''Jonge kinderen hebben een heel sterk bioritme. Ze weten precies wanneer ze eten krijgen en wanneer ze weer in slaap kunnen vallen, terwijl ze helemaal nog geen klok kunnen kijken. Doordat de klok een uurtje naar voren gaat, wordt dit ritme verstoord en slapen ze slechter.
Twee oplossingen
Er zijn twee oplossingen die volgens de slaapcoach goed werken.
- De eerste manier: alles (voedertijd, bedtijd, etc.) een uurtje naar voor verschuiven. Je moet hier als ouder wel flexibel voor zijn en er rekening mee houden dat het langer kan duren voor je kindje in slaap valt.
- De tweede oplossing: alles geleidelijk veranderen. Je verschuift voedertijd en bedtijd elke dag naar een kwartiertje later en op deze manier kan je kindje beter wennen aan de verandering.
Verduisterende gordijnen
Iets wat altijd goed helpt zijn verduisterende gordijnen. Doordat het zo donker in de kamer is, maakt je lichaam melatonine aan – een stofje waar je moe van wordt – en dit zorgt ervoor dat je baby sneller moe wordt en dus ook sneller in slaap valt!
Heb jij trucjes die je gebruikt bij het verzetten van de klok?
Lees ook
Hoe bereid je kinderen zo goed mogelijk voor op de zomertijd?
5 tips om je kindje sneller in slaap te krijgen
Bron: AD
Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!
Reageer op dit artikel
reacties (0)