Zó maak je volgens de wetenschap je kind blij

Zó maak je volgens de wetenschap je kind blij

Het liefst wil je dat je kind vrolijk en blij is, maar hoe kun je dat nu bereiken? De wetenschap geeft antwoord.

Iets langer op het scherm, toegeven aan alle ‘snoep-eisen’ van je kind tijdens het boodschappen doen. Het zijn van die momenten dat als je er toch aan toegeeft, je kind even blij wordt. Toch is dit opvoedkundig gezien niet de allerbeste manier om van je kind een vrolijkerd te maken. Integendeel. Volgens de wetenschap zijn er hele andere bewezen manieren om je kind blij te maken.

Lees ook:
Belangrijk! Zo verwen je jezelf als drukke moeder

1. Voel je absoluut niet schuldig als werkende moeder

Uit onderzoek aan de Harvard Bussines School onder 50.000 volwassenen uit 25 verschillende landen blijkt dat dochters van werkende moeders vaker studeren en een grotere kans hebben op een leidinggevende functie en een hoger salaris. Maar er is nog een ander voordeel. Zonen van werkend moeders besteden meer tijd aan de zorg van hun kind en aan huishoudelijke taken. Verder blijkt uit een ander onderzoek dat werkende moeders een positieve invloed hebben op het bmi van hun kinderen. Als een moeder tussen de 35 en 40 uur per week werkt dan is kans op obesitas bij kinderen tussen de 8 en 14 jaar aanzienlijk kleiner dan bij kinderen van moeders die minder dan 24 uur of meer dan 41 uur werken.

2. Leg ze belachelijk vroeg in bed

Als je je kinderen te laat naar bed stuurt dan weet je dat je de volgende dag met de gebakken peren zit: ze zijn meestal niet te genieten. Daar wordt dus niemand blij van.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het extra vroeg naar bed brengen van je kinderen heel goed is voor hun mentale, emotionele en cognitieve ontwikkeling. Zo komt naar voren dat kinderen die laat naar bed gaan of kinderen van wie de ouders in de slaapkamer blijven totdat de kinderen in slaap vallen een slechte invloed heeft op het slaappatroon van kinderen. Denk aan problemen met in slaap vallen en ’s nachts vaker wakker worden

3. Doe je mobiel telefoon even weg

Onderzoek onder 170 ouders toont aan dat ouders die vaak bezig zijn met hun mobiele telefoon, omdat ze even niets te doen hebben of zich op hun mobiel storten zodra ze alleen zijn, dat dat de relatie met hun kinderen verstoort. Dit kan ertoe leiden dat kinderen agressiever worden, hun gevoelens minder tonen of last krijgen van huilbuien. Dus wegleggen dat ding!

4. Zing de longen uit je lijf

Een baby kan de stemmen van zijn ouders al herkennen als hij nog in de baarmoeder zit, maar zingen heeft nog veel meer voordelen blijkt uit wetenschappelijk onderzoek aan de universiteit van Montreal. Zo komt naar voren dat zingen baby’s eerder kalm maakt dan wanneer je tegen ze praat.

Uit een ander onderzoek aan de Stanford universiteit in de Verenigde Staten blijkt dat het horen van de moeders stem de sociale vaardigheden van een kind stimuleert.

Dr. Daniel Abrams: “We weten dat het horen van de stem van de moeder belangrijk is voor het geruststellen van een kind.”

Ook wordt gezegd dat het zingen van liedjes voor je baby een positieve invloed heeft op zijn opleiding en emotionele gesteldheid.

Dus zingen! Het maakt trouwens echt niet uit of je nu een beetje toon kunt houden of niet;-)

5. Ren en dol lekker mee

Ben je als moeder actief dan krijg je ook actieve en gezonde kinderen vergelen met moeders die minder aan beweging doen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat er een direct verband is tussen actieve moeders en kinderen: hoe actiever een moeder hoe actiever het kind. Dus ren, spring en dol lekker me je kinderen. Is niet alleen goed voor jezelf maar ook voor je kind!

Bron: HuffingtonPost.com

Wil jij graag jouw verhaal over je bevalling, baby, vruchtbaarheidstraject of iets anders delen op BabyBytes? Dat kan via dit formulier. Wie weet staat jouw verhaal binnenkort (anoniem) op de site!

Chantal is hoofdredacteur van BabyBytes.nl

Ze is getrouwd met haar jeugdliefde en moeder van een zoon (2006) en een dochter (2009). Naast haar werkzaamheden voor BabyBytes.nl is ze ook eigenaar van het online platform de Club van ontaarde moeders.

Reageer op dit artikel

reacties (0)




Populaire topics
Populaire blogs

Babynamen zoeken

Jongensnamen | Meisjesnamen | Babynamen top 50