72. Een stukje verder in het onderzoek naar Wiegendood.



Vrijdag 15 april 2011, is er een onderzoek gepubliceerd in “The Neuropeptides” waarbij verbanden worden gelegd tussen een opiaat-achtig element dat voorkomt in koemelk en de SIDS (Sudden infant death syndrome, ofwel wiegendood)

Alhoewel onderzoekers vinden dat het onderzoek met 12 baby’s niet representatief is, en zeker nog verder onderzocht moet worden, lijkt het erop dat sommige baby’s een enzym missen om de stof beta-casomorphin-7 (BCM-7) af te breken. BCM 7 zit in koemelk.

Zoals eerder verondersteld vergroot dit de mening dat borst-gevoede kinderen de helft minder risico hebben om te overlijden aan wiegendood.

Sommige melkfabrikanten zijn nu begonnen met de verkoop van melk die alleen het A2 type (Beta-casein) bevat en niet de stof SCM 7. In hoeverre hiervoor de koe of de melk gemanipuleerd wordt is onbekend.

Overigens blijft roken het grootste risico van wiegendood.

Bron: http://www.watoday.com.au/world/study-connects-sids-risk-with-infant-formula-20110415-1di05.html

512 x gelezen, 1

reacties (0)


  • mamaroi

    Inderdaad heel interesant, dank je wel xx

  • bloempje-2

    Hoi,
    Kwam via v&a op je site en las dit blogje.
    Ben het helemaal met KatASH en hexina eens
    Hoop dat ze verder gaan met dit onderzoek zodat men niet meer om de feiten heen kan, bv is gewoon natuurlijk wat een kind hoort te krijgen, en kv een alternatief in noodgevallen (dan nog vind ik donormelk een fijnere optie! mijn jongste heeft 10.5 maand bv van mama gehad en wat mama tekort kwam kreeg ze van haar tante die 4maand ervoor was bevallen zo kan het ook!
    Goed stukje!

  • FenI-the(.)(.)addicts

    Ik hoop dat we hier snel meer van horen, elke baby minder overleden aan wiegendood is er 1! Blij dat mijn BV een klein beetje mogelijk heeft helpen voorkomen

  • smi

    Erg interessant om te lezen

  • smi

    Erg interessant om te lezen

  • BVMAMADAANTJE

    Overigens ben ikzelf van mening dat moeder natuur echt niet bedoeld had dat onze baby's iets anders dan borstmelk kregen. Dus dergelijke onderzoeken verbazen me dan ook niet.