Baby eten 6 maanden klaarmaken

Heej😄
We geven al vanaf 4 maanden potjes ,
Maar ze is over 1 week alweer 6 maandjes oud
(Pfffff wat gaat dat snel zeg!!)...
En aangezien ze steeds meer mag eten.
Hoe maken jullie het avondeten klaar?
Maken jullie eten voor jullie zelf en hetzelfde voor de baby apart
(Zodat er geen kruiden of zout opzit)
En blenden dat dan.

Offf.
Gebruiken jullie een stomer?
Mijn vriend wilt heel graag een stomer voor de kleine dr eten te maken.
Is dit makkelijk in gebruik?
En welke raden jullie aan.
Want er zijn er zoo ontzettend veel🤣🤔

1321 x gelezen, 0

reacties (21)


  • Florien84

    Wij hebben de tommee tippee steamer blender. Ik vind hem echt ideaal. Ze krijgt bijna altijd vers eten. Nu ze ouder id wordt het blender gedeelte steeds korter.

  • MarieSophie

    Luie moeder hier, altijd potjes gegeven tot één jaar en daarna met de pot mee. Gaf weinig problemen. Ik haat koken dus ga zeker niet twee keer koken....

  • ieke86

    Wij maken potjes, een stuk of 7 à 10 en vriezen die in. We eten vaak Indiaas of met veel kruiden, dus voor ons werkt dat nu nog het makkelijkste. Ze is 11 mnd. Ik wil wel op een gegeven moment met pot mee laten eten.

  • Anna-76

    Stomer vond ik niet nodig...De staafmixer gebruikte ik wel veel. Naar mate ze ouder werden grotere en grovere stukken. Wij deden zowel de Rapley methode als gepureerd met lepeltje eten. Rapley levert wel wat geknoei op, maar vond het waard

  • Beebjeliv

    Ik merk nu al met bijv boterham stukjes of soepstengel dat alles onderzit haha.

    Heb je tips gebruikte je bijv zon slabbetje met mouwen of iets

  • Anna-76

    Ja, die zijn het best en eventueel nog iets over de beentjes. Wij pakten meestal een theedoek.

  • Noopma

    Ja, een stomer vind ik persoonlijk overbodig.

    Mijn beide kinderen hebben geen potjes gehad. De overgang van een potje naar "normaal" voedsel is dan ook veel lastiger.

    Beide kids hebben altijd gewoon met de pot mee gegeten. Als we dan toch te gekruid aten dan kookte ik wat apart voor ze mee. Ik heb echt nog nooit iets in de blender voor ze gedaan behalve voor een verse fruit smoothie. Het enige wat ik voor de kids ging prakken was stamppot.

    Maar aangezien jouw kindje potjes gewend is zou ik het langzaam opbouwen met het geven van stukjes. En niet te laat mee beginnen want dan kunnen ze de verandering van structuur helemaal niks vinden en niet willen eten.

  • Beebjeliv

    Hoe doe je dat dan zonder blenden?

    Prak je het alleen of snijd je het in kleine stukjes?

  • Noopma

    Kleine stukjes of prakken. Lag eraan wat ze die dag at.

  • Assiral

    Wij deden met deze leeftijd gewoon alles geven wat wij ook aten, keken alleen uit met zout en suiker (en honing uiteraard). Wij hebben ook nooit gepureerd, gewoon gelijk stukken aangeboden en zelf met de handjes laten eten. Ze eet dus vanaf 6 maanden mee met de pot.

  • Je_evi89

    Ik gebruikte een stomer inderdaad. Kookte gelijk voor een hele week. Zo gedaan en lekker vers!😄

  • Tweede83

    Zoveel mogelijk met de pot mee eten. Wel rekening houden met scherpe kruiden e.d.

    Ik gebruik de groente en vlees wat wij ook eten en kook apart een aardappel voor de kleine, want wij eten vaak wat uit de oven. Ik heb een staafmixer en zo klaar. Naar mate ze ouder worden steeds wat minder fijn gepureerd. Heel makkelijk. Onze jongste is nu 11 maanden en eet zowat alles wel.

  • Beebjeliv

    De spaghetti van toenstraks vond ze toch echt niks hahaha.

    Het was ietsje grover dan normaal door het gehakt

  • Nicolette87

    Stomer is niet nodig, je kunt gewoon prakken of in stukjes geven.

  • Beukenblaadje

    Op die leeftijd ben ik nog wel voorzichtig. Ik ga niet hele maaltijden blenden, maar ik haal 1 groente uit het eten dat wij eten, kook dat apart en pureer dat. Daarnaast zorg ik altijd voor wat hele stukken, gekookt of beter nog uit de oven, waar ze zelf van kunnen eten. En daarnaast wat volkoren pasta of aardappel (gepureerd en stukjes). Ik introduceer de groente liever apart dan alles door elkaar om de smaak goed te leren kennen. Stomer nog nooit nodig gehad!

  • Beebjeliv

    Ik vind het lastig omdat ze tot nu toe bijna alles glad heeft gegeten.

    We hebben toenstraks spaghetti gegeten.

    Dit hebben we geblend en ook aan haar gegeven. Uiteraard opgelet met kruiden en dat soort dingen.

    Maar ze vond het toch echt niks 😅

    Het was ietsje grover dan normaal

  • Beukenblaadje

    Het is ook even uitproberen natuurlijk! Mijn babies hielden van of helemaal glad, of zo'n groot stuk dat ze het zelf kunnen pakken. Gepureerd maar grof werkt hier ook niet zo. Maar bijv repen pompoen, aardappel, aubergine of courgette uit de oven kunnen ze al gauw helemaal zelf afkluiven. Spaghetti slierten zijn lastig maar penne kan prima in zijn geheel. Het is gewoon experimenteren!

  • flierefluiter

    Baby eet redelijk hetzelfde als wij. Groente koken en prakken. Zelfde geldt voor een aardappeltje. Rijst en pasta kunnen ook prima (natuurlijk geen hele spaghetti slierten 😂). Als wij iets aten a la nasi dan eet ze vaak een restje van een andere dag. Echt apart koken hoeft niet hoor

    O en wij koken altijd al zoutloos. Dus dat hoeven we ook niet aan te passen

  • ~MamaVan~

    De baby’s aten hier altijd mee. Ik kook sowieso zoutloos. Wij gebruiken soort mineraal zout (kan ff niet op de naam komen) die je pas toevoegt op je bord. Macaroni/nasi en dat soort eten liet ik wat langer achterwege. Ik gebruikte dan het eten van eerder in die week. Geen ervaring met stomer omdat dit prima werkte.

  • Vlindermoeder

    Bij onze oudste dame deed ik in het begin heel moeilijk. Onze jongste dochter moet niets van potjes hebben en eet gewoon met de pot mee. In het begin paste ik wat op met gekruid eten. Inmiddels niet meer

  • Lady-Whistledown

    Ik kookte ongeveer eens per week voor de baby apart en vroor dat in. Daar had ik echt geen stomer voor nodig.