Ik heb dat net heel veel gegeten, twee weken lang bijna elke dag op brood😅 Maar dat potje is zolang houdbaar, denk niet dat die melk nog rauw is hoor
Stond het in de koeling of was het een vacuüm potje? Je gaat zelden producten van ongepasteuriseerde rauwe melk vinden
Mensen hebben daar nogal schrik voor... Dus no worries. Meeste producten zijn gewoon kort maar zeer krachtig verhit.
Ik verwarm alle pesto nu, vanwege de parmezaanse kaas idd. Maar ik denk dat het risico enorm laag is eigenlijk, maar dat is niet wetenschappelijk onderbouwd ;)
Parmezaanse kaas. Zelfde punt als gisteren hier. Harde rauwmelkse kaas. Niks aan de hand.
Dit. En dan gok ik ook nog eens bewerkt (verhit / gepasteuriseerd / whatever) om het lang te kunnen bewaren. Tenminste, gok dat het geen verse pesto is?
Ik eet het inderdaad niet onverwarmd nu ik zwanger ben. Lang leve de magnetron :)
Zou kunnen dat er tijdens de bereiding rauwe melk is gebruikt, maar dat deze tijdens het maakproces alsnog is uitgekookt. Meestal doen ze dat sowieso voor de houdbaarheidsdatum.
reacties (7)