Rode pesto tijdens zwangerschap ..

je zou denken jaaaa geen reden om het niet te eten 🤣..
Tot je de ingredienten es gaat lezen
en erachter komt dat die van de lidl dan toch echt ja serieus
Rauwe melk als ingredient heeft staan ..
Nou zal t geen kwaad kunnen en maak ik me er niet druk over
Maar dacht miss hebben anderen hier belang bij ..

3573 x gelezen, 0

reacties (7)


  • Mykha

    Ik heb dat net heel veel gegeten, twee weken lang bijna elke dag op brood😅 Maar dat potje is zolang houdbaar, denk niet dat die melk nog rauw is hoor

  • Oummii

    Stond het in de koeling of was het een vacuüm potje? Je gaat zelden producten van ongepasteuriseerde rauwe melk vinden

    Mensen hebben daar nogal schrik voor... Dus no worries. Meeste producten zijn gewoon kort maar zeer krachtig verhit.

  • Dibbus

    Ik verwarm alle pesto nu, vanwege de parmezaanse kaas idd. Maar ik denk dat het risico enorm laag is eigenlijk, maar dat is niet wetenschappelijk onderbouwd ;)

  • Charliecharlie

    Parmezaanse kaas. Zelfde punt als gisteren hier. Harde rauwmelkse kaas. Niks aan de hand.

  • flierefluiter

    Dit. En dan gok ik ook nog eens bewerkt (verhit / gepasteuriseerd / whatever) om het lang te kunnen bewaren. Tenminste, gok dat het geen verse pesto is?

  • Lama94

    Ik eet het inderdaad niet onverwarmd nu ik zwanger ben. Lang leve de magnetron :)

  • Narnar

    Zou kunnen dat er tijdens de bereiding rauwe melk is gebruikt, maar dat deze tijdens het maakproces alsnog is uitgekookt. Meestal doen ze dat sowieso voor de houdbaarheidsdatum.