Wat vinden jullie van buikslapen

wat ik ook doen om haar op de rug te leggen om te laten slapen.ze slaapt niet of maar heel eventjes.
leg ik der op de buik slaapt ze zo 4 uur door.over dag is niet erg natuurlijk let dan goed op.maar in de nacht zelfde probleem.ze is dus een buikslaper en vind ze heerlijk.alleen ik weet geen raad buik slapen is gevaarlijk stikken/wiegendood.weet even niet wat te doen.nu slaap ik al amper ivb de bv maar ook steeds om te kijken bij der.ze heeft al we een krachtig nekje ze kan hem goed draaien en beetje omhoog houden.volgende week cb zou daar ook even bespreken.zn matrasje hoor ik dan ook vaak.maar die is eigenlijk helemaal niet bewezen of daar minder baby sterfte van is ja rot woord natuurlijk.

131 x gelezen, 0

reacties (0)


  • gieske

    Mijn miesje slaapt ook heel veel op haar buik. Inderdaad slaapt ze dan rustig 4 uur en anders 2 misschien 3. Wiegedood kan net zo goed gebeuren als ze op hun rug of zij liggen, Starks als ze gaan draaien heb je er ook geen zicht meer op. Het CB is het er inderdaad niet mee eens maar ik denk dat je voral je moeder gevoel moet volgen. Als het overdag goed gaat waarom dan snachts niet?

  • marleentje1

    AeroSleep

    De AeroSleep is een in een matras verwerkte of strak eroverheen te spannen overtrek van polyester met een honingraatstructuur, volgens de productinformatie bedoeld om de kans op allergieën en astma te verminderen en huidirritaties te beteugelen. De (Belgische) fabrikant wijst op de luchtdoorlaatbaarheid en de warmteregulerende werking en stelt dat er onder het lichaam ventilatie ontstaat, waardoor vochtige warmte wordt af- en verse lucht aangevoerd en schimmelvorming in de matras wordt voorkomen.

    Beoordeling: In de huidige productinformatie wordt geen rechtstreekse relatie gelegd met wiegendoodrisico, maar in winkels gebeurt dat wel. Dat roept bij professionals en consumenten vragen op over de veiligheid. De fabrikant heeft de luchtdoorlaatbaarheid getest met volwassen proefpersonen en vond aanwijzingen dat rebreathing (herinademen van uitgeademde lucht) zich bij gebruik van een AeroSleep minder voordoet. De vraag echter of het product ook van invloed is op de mate van rebreathing bij baby's is daarmee niet beantwoord. Het ademvolume van een baby komt nu eenmaal niet overeen met dat van een volwassene minder omvang, minder kracht. Bovendien wordt de relatie tussen rebreathing en wiegendood wel vermoed, maar is niet duidelijk hoe zij verloopt. Conclusie: op basis van het huidig wetenschappelijk onderzoek is niet vast te stellen of de AeroSleep een effect heeft op het risico op wiegendood.

    Advies: Leg ook op dit product een baby nooit op de buik te slapen.