Wij suikervrij....althans dat proberen we

Ondanks dat ik er al wel op lette kreeg mijn zoontje veel en veel te veel suiker binnen.


Het is nog best een uitdaging, ik wist al wel dat er suiker in ketchup zat ( veel zijn zich daar niet van bewust) maar werkelijk bijna OVERAL is wel suiker aan toegevoegd ( dus niet de natuurlijke) Nu ben ik een echte zoetekauw...ja zo n 10 snickers pack overleefd het hier niet langer dan 48 uur of ik heb ze ( met uitzondering van die ene halve die ik afgestaan heb aan mn zoontje) allemaal opgevreten, echte vreten aan de lopende band. Vol zit ik er niet van want met mijn verteringsstelsel zit ik eigenlijk nooit vol. Ik denk gewoon op den duur ' zo,nu heb ik genoeg gekauwd, geen zin meer om te eten' 


Ik kon maar slecht van de hageslag en pasta af voor mn zoontje. Dan eet hij zijn brood niet op. Garlan wil hij wel maar of dat nou gezond is....( zo n goedkope kruidenroomkaas met..jawel ook toegevoegde suikers) Kaas en worst eet hij van zijn brood af en laat het brood liggen.


Ook in supermarktbrood zelf zit suiker, dus eigenlijk gewoon van het brood af dus. Gelukkig heb ik een bio musli/cornflakes achtig spulletje met natuurlijke suikers gevonden die hij graag eet. Met yoghurt erbij en hij is meer dan tevreden ( natuurlijk zonder dat ene lepeltje extra suiker erbij :p)


Ontbijt problem solved ( for now) 


fruit is hij gek op ( ja je kunt ook op die suikers letten maar voorlopig houden we het op geraffineerde suikers, honing/ stevia en natuurlijke suikers neem ik wel)


...maar koekjes is hij ook gek op. Dus ging ik op internet kijken voor koekjes. Zo vond ik kokosmakronen, ben ik gek op. Die uit de winkel tenminste...


Deze bestonden uit ei, kokosrasp, agavesiroop en dat was het. 20 min op 180 in de oven en klaar is kees. Het begon lekker te ruiken en ze zagen er geschikt uit. Dus ik neem


een hap...IELLLGGG. Het is precies wat de ingrediënten zijn. Een hap kokos in een gebakken ei met  veel te weinig zoet naar mijn smaak. Bleeh...en dan heb je er 16 gebakken, de reviews waren namelijk enthousiast. Nou ik niet. Bah zeg, dan kun je beter gewoon zo,n zakje kokosrasp leeglepelen. 


Volgende project wordt kerstkransjes met amandelschaafsel...die zien eruit als koekjes maar misschien smaken die ook wel voor geen meter. Voorlopig zit ik zonder eieren dus even wachten met de koekjes. Had die kokosdingen eigenlijk voor de visite gemaakt maar dat kan ik niet maken xd hahah


Mijn man vindt het niks. Die is weer bang dat ik doorsla, zijn geliefde producten niet meer aanschaf ( die kans is groot...aangezien dat suikerbommen zijn)


Alles wat hem zo geliefd is staat nu buiten bereik van mn zoon. Het is gewoon één grote plank suikerklont haha. Cola, chocolademelk, koekjes, sultana, sultana yofruit, de gewone suiker die hij in zn yoghurt doet.


Ik hoop dat hij nog meekomt maar ik heb al wat dingen door zn strot geduwd...( wasbare luiers, biologisch eten, geen journaal kijken als ons zoontje meekijkt)


en het blijft wel een man hè:p 




258 x gelezen, 1

reacties (0)


  • mamavan4zonenen1dochter

    Ik was ook begonnen met suikervrij en dat ging supergoed. Maar toen kwam ik erachter dat mijn dochter koemelkallergie en soja-allergie heeft (ik geef borstvoeding en ben vegetariër). Om dan ook nog de suiker te laten staan was onmogelijk. Na de borstvoedingsperiode maar weer proberen.

  • mama.lief

    Ik kwam op je blog om te kijken hoe oud je meisje was (naar aanleiding van je vraag) en ik zie dat jullie ook suikervrij proberen te eten.
    Qua ontbijt eten wij suikervrije muesli, magere yoghurt met fruit, omelet met groenten, bananepannekoekjes (recept op google, maak ik de avond voordien klaar) en af en toe een suikervrije cakemug (taart in een tas, maak ik ook de avond ervoor klaar).
    Vielen de kerstkransjes mee?