Help! Spoed! Bakken met bladerdeeg

Hoi gauw een vraag!

Ik zou een hartige taart voor iemand bakken, zij is net bevallen, als avond eten.

Nu maak ik er een met spinazie. Vorige x dat ik die maakte voor onszelf was de bodem helemaal niet gaar.
Ik googelen en je kan dus de bodem voorbakken, blind bakken noemen ze dat.
Dus dat ben ik nu aan het doen.
Maar!! Moet ik dan straks de taart incl vulling korter bakken? Hoeveel korter?

Ik ben nu ineens heeeeel bang dat als ik de taart in zn geheel ga bakken straks dat het bladerdeeg verbrand 🥵

Hoe moet dit nu!

1299 x gelezen, 0

reacties (7)


  • Chudo

    En is het gelukt??

  • Essmee

    Hier heb je right now niets meer aan, maar wij gebruiken voor hartige taarten de hartige taartdeeg ipv gewone bladerdeeg. Die is er voor gemaakt en wordt gaar en lekker krokant zonder aan te branden. Die gaat inderdaad eerst even alleen de oven in, en daarna nog even terug erin met de vulling erbij. Een tip voor volgende keer misschien ☺️

  • Parwana

    Je kunt er ook kleine bladerdeeghapjes van maken. Dus in elk plakje vulling en dan dichtvouwen, is makkelijker.

    En dan een pannetje soep erbij maken ofzo.

  • MamaRosali

    Komt vast goed! Je moet het bladerdeeg gewoon niet helemaal gaar bakken van tevoren.

  • hienbabytie

    Nee hoor, niet korter bakken. Dat gaat wel goed met het bladerdeeg, belangrijkste is dat de vulling goed gaar is. Mocht het toch teveel kleuren naar je zin, dan kun je het de laatste 10 minuten ofzo afdekken met aluminium folie.

  • Chudo

    Je kan ook wat panneermeel erin strooien voordat je vulling indoet.

    Wat haal je allemaal op je hals meis😝

  • Mamaria

    Precies. En gaatjes in het deeg prikken met een vork.