Welk kookboek met gerechten voor kinderen??

Ik zoek dus kookboeken met recepten voor avondeten voor kinderen. Vooral zo ‘normaal’ mogelijk, weinig vis want daar zijn we allemaal niet zo dol op..

Ik heb een enorme hekel aan koken, mijn man zo mogelijk nog erger. Dus het gaat nooit echt van harte maar de laatste tijd komt het toch echt wel mijn keel uit.

Mijn ideaal is altijd een weekmenu bedenken en dat inkopen.

Maar ik loop de laatste tijd echt muurvast. Daarom opzoek naar een receptenboek gericht op kinderen, aangezien ik ook een slecht etende peuter heb. Dan kan ik volgens dat boek gaan koken en hopelijk rollen er dan wat lievelingsgerechten uit..

Liefst geen/zo min mogelijk recepten voor tussendoortjes, dat zit wel snor ;)

1166 x gelezen, 0

reacties (14)


  • Jvb

    Blijf vooral gewoon je eigen eten koken en aanbieden. Anders leren ze het nooit. En grote kans dat ze je nieuwe probeersels ook niet willen. Wij koken gewoon wat we willen, en zit er iets bij dat de kinderen niet lusten dan hebben ze soms gewoon pech, soms geef ik de ingrediënten los en soms maak ik 2 soorten vlees of groenten. Ze lusten bijvoorbeeld niet zo graag nasi, maar lusten wel rijst, kip, ei, boontjes, etc. Dus voor ik dan alles in de pan door elkaar gooi met kruiden, dan leg ik wat dingen apart. Net zo met noodles met wokgroenten en een sausje, ze lusten de sauzen niet graag. Noodles, wortel, broccoli, etc wel, dus dan krijgen ze dat 'kaal'.

    Soms bak ik voor man en mezelf een biefstukje en dan voor de kinderen een schnitzel. En als we spruiten eten, dan maak ik ook andere groenten. De een lust geen kidneybonen, de ander geen pastinaak en de derde geen champignons. Ik zorg meestal dat als we dat eten, er meerdere groenten zijn (Mexicaans met mais, tomaat, linzen én kidneybonen, bakplaat met meerdere ovengroenten, meerdere groenten roerbakken) en dan kunnen ze iets laten liggen en iets opeten.

  • Liesjesch

    Geen kookboek, lastige eters gaan daar over het algemeen niet beter van eten.

    Wij eten het meest AVG en probeer daar wel zo veel mogelijk mee te variëren.

    Aardappelen:

    Gekookt, gebakken (zakjes krieltjes), puree, aardappel anders.

    Vlees/vis/kip:

    Gehaktbal, worstje, hamburger, slavinken, karbonades, speklapjes, draadjesvlees, schnitzel (zowel varkens als kip) kipdrumsticks uit de oven, gebakken visje, kibbeling.

    Groente:

    Doperwtjes, sperziebonen, snijbonen, rode bieten, worteltjes, zakje gemengde groente (bloemkool, broccoli, wortel), bloemkool, broccoli, rode kool...

    Ik stem groente en vlees/kip/vis wel op elkaar af... groente is verse seizoensgroente of diepvries...

    1x per week pasta, dan wissel ik vaak wel de soort pasta af hier hebben ze het liefst gewoon met tomatensaus, groente en gehakt..

    1x per week iets van nasi, bami, mie...

    Zo af en toe zo'n familie pakket van knorr maar ik kook het liefst zonder pakjes en zakjes en onbewerkt vlees (kruid alles zelf behalve worstjes kan ik niet zelf maken)

    In de winter eten we regelmatig stampot.. Dan wel vaak de klassiekers, boerenkool, hutspot, zuurkool.

    Ik hoop dat je hier wat mee kan.....

  • ils2327

    Geen kookboek, maar ken je de website lekkerensimpel.com?

    Het is wat Vlindermoeder aangeeft; de ene week lusten ze dit en de volgende keer weer niet. Ik heb met mezelf afgesproken er geen strijd of gezeur over te voeren. En ik zorg voor voldoende rauwkost als komkommer, tomaatjes en worteltjes extra. Dat soort dingen.

    Ook moeilijke eters hier op het moment. Maar er zijn wel een paar recepten die ze altijd eten, alleen komen die niet uit een kookboek maar schud ik die uit m'n mouw

  • MarieAnn

    Misschien het boek Relax mama in de keuken, of Wat eten we vandaag? van Susan Aretz (dat boek heeft weekmenu's met bijbehorende boodschappenlijstjes).

  • MamaRosali

    Wat eet je jongste wel? Ik ben een beetje van het creatief apart koken. Als wij wraps eten, dan begin ik met stukjes wortel en kip, dan schep ik zijn eten uit de pan. Zodat hij veel wortel heeft en wij bijna niks. Dan gooi ik de rest van de groente erbij. En hij eet dan kale wraps en kip en wortels er naast. Op die manier kan je zelf wel gevarieerd eten.

    Kookboeken heb ik geen verstand van.

    Een paar tips heb ik misschien wel: spinazie roerbakken, pureren, met half bakje paturain en half bakje zuivelspread en spekjes toevoegen maakt een makkelijke en gezonde pastasaus.

    Boerenkool apart koken als je stamppot maakt, als je de gekookte boerenkool pureert met de staafmixer en dan pas bij de aardappels doet.. dan heb je een lekkere kindvriendelijke stamppot.

    Gewoon avg wordt een stuk lekkerder als ovenschotel. Aardappels beetje koken, dan laagje Aardappel, groente, saus, aardappel, kaas.

    Rauwe aardappels kan je ook in blokjes in de oven "bakken".

    Inspiratie voor vlees, ik kijk gewoon wat er in de reclame is. Wij eten vaak kipburger, kip schnitzel, verse hamburger, soms gehaktballen, maar veel kip en gehakt gebakken. Als je gehakt bakt met zout en kerrie, wordt je gerecht altijd lekker.

  • Njenz

    Het AH Opperdepop kookboek? Is een basiskookboek voor ouders met kinderen van 0 tot 4 jaar of iets ouder natuurlijk. Tweedehans ook heel goed verkrijgbaar of via MP. Gerechten ook via de site van Allerhande te vinden.

  • Vlindermoeder

    Ik zou niet zo moeilijk doen met recepten voor kinderen. Wat ze de ene week lusten, lusten ze de andere week ineens niet 🤦🏻‍♀️

    Ik pluis meestal Pinterest uit en heb regelmatig de slowcooker aan. Op zondag kook ik vaak voor twee dagen. Qua AVG is het vaak hutspot, sla (en variaties), spinazie, groenten uit een potje of een traybake. Niet te moeilijk. We eten regelmatig pasta, rijst of een variant (bijvoorbeeld orzo). Wraps zo af en toe. Ik ben normaal niet zo van de pakjes en zakjes, maar de wereldgerechten zijn nu bij de AH in de aanbieding (2+3 gratis) en die sla ik dan in. Als ik echt geen inspiratie heb, dan wordt het dat. In het weekend vaak een keer makkelijk. We vieren komend weekend de verjaardag van onze oudste dochter en ik maak een lekkere pan zuurvlees 😋

  • Rachel38

    op mamarooskookt.nl staat een receptenboek voor kids dat je kunt downloaden

  • Assiral

    Misschien hello fresh?

    Wij maken het onszelf makkelijk, en werkt hier het beste: maandag t/m donderdag AVG, vrijdag pasta, zaterdag iets wisselends variërend van pasta tot rijst e.d. en zondags een lekkere snack (pizza, patat, sushi, hamburgers etc etc).

    En dat elke week😁, zo weten we allemaal waar we aan toe zijn en is er nooit gezeik om eten.

  • Vicja

    Ooh wat heerlijk overzichtelijk klinkt dat. Maar zelfs avg heb ik zo weinig inspiratie 😥

    Want wat vlees betreft eten we dan kipfilet of rundvinkjes/sauzijs. En dus altijd gekookte aardappels? En dan varieren met groenten?

  • Jvb

    AVG inspo:

    Aardappel:
    Gekookt, gebakken, krieltjes/blokjes, grote krielen, rösti, puree, partjes uit de oven

    Vlees:
    - Kipfilet met Kipkruiden, kipfilet sate, kip kerrie, balletjes van kipgehakt, kipsaucijzen, kipburger
    - gehaktballen, tartaartjes, rundersaucijzen, stoofvlees
    - varkenshaas, slavinken, hamburger, schnitzel (ook in kipversie)

    Groenten:
    Snijbonen, sperziebonen, sugar snaps, sla, broccoli bloemkool, pompoen, pastinaak, spinazie, roerbakmix, doperwten met of zonder wortel, allerlei groenten (courgette, aubergine, wortel, pompoen, zoete aardappel, paprika, ui etc) op de plaat in de oven, witte/bruine/kidney bonen, linzen, maïs(kolf)

  • Rupsje1995

    Hier ook zoiets..

    Maandag: AVG

    Dinsdag: wok (met kip, groente, rijst) of chili con Carne oid

    Woensdag: pasta (macaroni, bami, spaghetti, lasagne)

    Donderdag: AVG

    Vrijdag: nu in de winter vaak stoofpotje. En anders vaak een Knorr pak maaltijd, of ik haal inspiratie ook het Jumbo boek/internet.

    Zaterdag: patatdag of iets anders ongezonds 😅

    Zondag: soep

    En ik ben uiteraard vrij om hier vanaf te wijken.. niemand die mij tegen houd 😅 als maandag een snelle pasta beter uit komt, dan ruil ik gewoon.

    Aardappelen kan je vervangen door aardappelpuree of krieltjes/partjes.

    Vlees kan je alle kanten op: kipfilet, boomstammetjes, cordon bleu, worstjes, biefstuk, gehaktballen.

    Groente: erwten, worteltjes, sperziebonen met satesaus, broccoli of bloemkool met een sausje, spinazie...

    Klinkt allemaal leuk, maar heb ook een hekel aan eten koken 🤣 nieuwe dingen proberen vind ik wel leuk op zn tijd.

  • Lotus1990

    Ik heb boeken van project gezond, nou volg ik nooit zo een heel menu want je moet evht veel eten😂 maar veel van hun valt hier ook goed in de smaak, mijn zoon lusste eerst ook praktisch niks. Sommige dingen kan je vervangen zoals kip voor vis. Je kan is kijken op hun website daar staan ook veel gerechten op en sinds kort hebben ze een nieuw boek lekker snel.

  • Beukenblaadje

    Ah wat irritant, als zo'n belangrijke en dagelijkse klus voor beide niet fijn is! Een echt kookboek ken ik niet, en ik weet niet of het betaalbaar is voor jullie, maar ik moest meteen denken aan HelloFresh (of een ander soortige maaltijdboxen). Wij vinden koken allebei wel leuk, maar vonden dit in de kraamtijd van de 2e wel heel makkelijk. Volgens mij kan je daar zelfs selecteren op kindvriendelijkheid. Kan je ook een tijdje doen, en als je dan een paar favoriete recepten hebt ondekt, stop je het abonnement en doe je die recepten steeds zelf in de herhaling. Is vaak heel erg eenvoudig. Je kan de recepten ook van de website plukken.