Babyvoedsel en magnetron.
Voor de zeldzame keren dat Max een potje krijgt, of als ik iets warm wil hebben voor hem, of die ene maand dat hij kolfmelk kreeg; Ik doe zijn eten NIET in de Magnetron.
Ik verwarm het Au bain-marie (dus in een pannetje met warm water op het fornuis)
Een magnetron werkt met microgolfstraling. Door op moleculair niveau de moleculen snel te laten trillen. Door dit trillen komt er hitte vrij en wordt het eten warm.
Je kunt beter moedermelk zowiezo niet boven de 35 graden verwarmen. Dan gaan namelijk de beschermende en levende stoffen dood in de melk. (voor de rest is de melk nog wel te drinken, het is dan nog maar gewoon alleen voedzaam)
Moedermelk in de magnetron kan, MAAR men raad dat echt af, TENZIJ je echt heel goed de aanwijzingen voor moedermelk in de magnetron opvolgd.
Gevoelsmatig doe ik het dus niet. Op een of andere manier staat kapotgetrild voedsel me tegen om aan mijn kind te geven. Als een ei al niet in de magnetron kan, dan wil ik Max geen eten daaruit geven.
Wist je dat veel baby's de moedermelk ook op kamer-temperatuur drinken? Verse gekolfde melk kun je prima 8 uur buiten de koelkast bewaren (daarna wel weggooien)
Voor bewaarschema's koelkast en diepvries:
http://www.borstvoeding.com/kolvenenwerken/bewaren-van-moedermelk.html
reacties (0)