Ik zet nog even mijn beste beentje voor. Het gaat nog steeds goed en ik hou me redelijk aan de calorie-inname. Maar ik heb ook wel dagen dat ik er boven ga. En dat mag ook, vind ik zelf tenminste. Ik wil me niet van alles en nog wat ontzeggen, want dan ga ik het niet volhouden.
De tussenstand: 22 dagen (= 3 weken) bezig en 4,2 kg afgevallen. Dat is meer dan 1 kg per week terwijl mijn doel 0,5 kg per week was. Als het wat meezit, dan zit ik volgende week onder mijn eerste mijlpaal. De 100 kg vaarwel zeggen en dan hopen dat dit getal nooit meer gaat verschijnen op de weegschaal.
Bij deze wil ik een recept met jullie delen die volgens mij niet al te veel caloriën bevat. Het is één van onze lievelingsrecepten en mijn man en kinderen zijn er dol op. Mochten jullie zelf ook een recept hebben die gezonder is dan gemiddeld en waar je geen hogere wiskunde bij nodig hebt, dan hou ik me aanbevolen.
Spitskoolschotel
ingrediënten: 500 gram gekruid HOH-gehakt, 1 spitskool in kleine reepjes gesneden, 1 à 2 paprika's in kleine stukjes, 125 gram spekjes, kerriepoeder, zilvervliesrijst.
bereidingswijze:
Bak het gehakt rul en voeg tegen het einde de spekjes toe. Als het gaar is bak je de paprikablokjes mee. Eventueel voeg je nog andere roerbakgroenten toe. Zelf gooi ik er ook wel stukjes courgette of een drietal spinazieblokjes toe. Voeg de gesneden en gewassen spitskool toe en strooi er veel kerriepoeder overheen. Even omscheppen en nog wat kerriepoeder toevoegen. En roerbak het tot het gaar is.
Serveer de rijst er lost naast.
Lekker ite! (= eet smakelijk)
Met deze hoeveelheden maak je een gerecht klaar voor zo'n 5 personen. Wat overblijft vriezen wij altijd in. Het oorspronkelijke gerecht was zonder spekjes en met een bouillonblokje en kopje water. Maar de spekjes geven er al smaak genoeg aan en extra water toevoegen is meestal niet nodig door het aanhangende water van de spitskool na het wassen.
reacties (0)